Leefomgeving

En nog een WordPress site

Konijnen leven in de natuur in groepen tot wel 100 konijnen. Ze leven op zandgronden met beschutting van struiken, bomen en planten. Ze leven in holen die ze zelf graven.

Nu we dat weten kunnen we ons dus een voorstelling maken hoe wij een konijn als huisdier zouden moeten houden. Niet zoals te vaak gebeurt in kleine kooitjes in huis zonder soortgenoot. Maar het liefst buiten met soortgenoten, met een grote ren waar ze kunnen graven, rennen en springen. Konijnen kunnen goed tegen kou (mits ze er langzaam aan gewend zijn) maar zorg ervoor de ze een tocht vrij en vocht vrij hok hebben die op pootjes staat.

Als je een groepje konijnen of een koppeltje houdt, zorg dan wel dat de mannetjes gecastreerd zijn! Anders zullen ze zich in rap tempo voortplanten.

Als bodembedekker kunt je stro gebruiken, zorg wel dat je dit regelmatig ververst. Zaagsel is minder geschikt i.v.m. Stof. Een konijn is ook redelijk eenvoudig zindelijk te maken. Zet in een hoek waar het konijn vaak zijn behoefte doet een plastic bak en zorg ervoor dat de bak de geur heeft van de urine en ontlasting van het konijn door er wat keutels en nat geplast stro in te leggen.

Zorg er tevens voor dat de rest van het hok helemaal schoon is en vrij is van de geur van urine en ontlasting, grote kans dat je konijn nu alleen de plastic bak gaat gebruiken.